NYPREMIÄR: KRIGET HAR INGET KVINNLIGT ANSIKTE

NYPREMIÄR: KRIGET HAR INGET KVINNLIGT ANSIKTE

21 september – 6 oktober // Plats: Göteborgs Dramatiska Teater

NYPREMIÄR av vårens publiksuccé!Vad lär vi av krigens vittnen? Nobelpristagaren i litteratur Svetlana Aleksejevitjs skakande reportageroman sätts upp i bearbetning av Malin Lindroth. 

De var piloter, stridsvagnsförare, spanare och prickskyttar – kvinnorna som stred i Röda armén, sida vid sida med männen. De var också sjukvårdarna som bar de sårade ut ur stridszonen. Men till skillnad från männen betraktades de efter kriget inte som hjältar, utan bemöttes med misstänksamhet och inte sällan med förakt. Så de teg. Tills Svetlana Aleksijevitj fyrtio år senare började söka upp dem på fabrikerna och i hemmen och bad dem berätta sin historia. Göteborgs Dramatiska Teater har bearbetat texten för scenen och kommer nu som första teater I Sverige sätta upp den som pjäs. 

(Föreställningens produceras inte av ONYX. Producent: Robin Pohlstrand Björkman Göteborgs Dramatiska Teater).

Sharing is caring!