Konstfilm i offentliga miljöer

Konstfilm i offentliga miljöer

KOREOARTscape 2.0 är koreografiska kortfilmer skapade för och i offentliga rum. Under december månad kan ni ta del av filmerna på olika platser i Göteborg. Karta över platser och tider finner du via denna länk.

I årets KOREOARTscape inspireras videoverken av Nordisk Mytologi samt vidskepelser och sägner vid vatten. Benedikte Esperi har tagit fasta på att vatten är och har varit centrala näringar för staden Göteborg och dess närliggande regioner. 

Verken hålls samman av myten om RAN som i nordisk mytologi är havsdjupets gudinna. I senare folktro kallades hon för Havsfrun och sägner om henne levde kvar in på 1900-talet.

Benedikte Esperi som skapat verket är högaktuell både nationellt och internationellt och är konstnärlig ledare, koreograf och performancekonstnär. Hon är högt uppskattad med många års erfarenhet inom konstfältet. Benediktes verk utgår ofta från arbete med motsättningar, motståndsrörelser och maktstrukturer både som ideologisk utgångspunkt och som konstnärligt innehåll i sina verk. Hon utmanar och utforskar gränser för koreografi och kroppars maktpositioner både på scener och i offentliga rum.

 

 

Sharing is caring!