Ami Skånberg på Östasiatiska museet

Ami Skånberg på Östasiatiska museet

.
.
Den 30/10 – 25/11 ställer Ami Skånberg Dahlstedt ut ett utvalt arkivobjekt under Dig in Japan på Östasiatiska museet i Stockholm.
 
”Ami Skånberg Dahlstedt har valt en docka som visas i en dansposition från sambaso-dansen, en lyckobringande ceremoniell dans i början av en teaterföreställning. I korthet innebär dansen att dansaren tar på sig att hjälpa gudarna och rädda världen från undergång. Dockan är tillverkad av Beishu Hara. Ami vill med detta val lyfta fram den framträdande roll som den berättande och rituella dansen har i Japan. Dockan är från 1980-talet gjord av en mycket känd dockmakare, den första som fått en ärofylld utmärkelse av japanska staten.” (presentations text tagen från presentation på Östasiatiska museets hemsida)
 
Läs mer om dig in Japan via denna länk.
.
Sharing is caring!