Kentaur med Brottsofferjouren.

Kentaur med Brottsofferjouren.

Igår kväll (17/5-19) spelades Kentaur av Göteborgs Dramatiska Teater på hemmascen för representanter från Brottsofferjouren. Det blev en lyckad kväll med ett spännande och mycket givande samtal efter.

Kentaur fortbildningsprojekt är ett våldsförebygande teaterprojekt som turnérar över hela Sverige. Projektet tar avstamp i pjäsen Kentaur som skrevs 1993 av Mats Wahl. Kentaur tar upp ständigt aktuella ämnen som jämställdhet, likabehandling, hierarkiska strukturer, sexuellt våld och grupptryck. Genom att använda teaterns direkta uttryck tillsammans med teoretiska moment är Kentaur en bra utgångspunkt i utbildningssamanhang/fortbildning som handlar om våldsprevention.

Läs mer om projektet på www.kentaurgdt.se

Projektet drivs i sammarbete mellan Göteborgs Dramatiska Teater, Svenska Postkodstiftelsen och ONYX kulturproduktion mellan december 2017 och juni 2019. Kentaur är bokningsbar även efter projektets avslut.

På fotot ser ni Kentaurs fantastiska skådespelare i logen innan föreställning.
Foto: Emanuel Claeson

På fotot ser ni Kentaurs fantastiska skådespelare i logen innan föreställning.
Foto: Emanuel Claeson

Sharing is caring!