Julledighet!

Julledighet!

Nu är tiden för pepparkakor, lussekatter och annat stök i köket äntligen här. Vi på ONYX tar lite välbehövd julledighet och är tillbaka igen på kontoret den 7 januari 2021. Vi vill åter igen tacka er alla fantastiska scenkonstnärer, artister och kollegor för det gångna året! Vi ser fram emot att ses igen nästa år! 

Wienernougat

I år när många är hemma över jul vill vi passa på att dela med oss av vårt favoritrecept, perfekt för lite mellandagsmys!

Klä en form med bakplåtspapper. Formen ska vara ca ca 20 x 20 cm.
Ta fram en stekpanna och rosta mandelspån i torr panna. Låt svalna.
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält den hackade chokladen tillsammans med nougaten i ett vattenbad. Blanda även i en nypa salt för godare smak.
När blandningen är helt smält, blanda den ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper och låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
Skär nougaten i avlånga bitar, ca 2 x 3 centimeter.
Förvara nougaten i kylskåpet och ta fram vid mysiga tillfällen!

DU BEHÖVER
100 g mandelspån
150 g mörk choklad
250 g nougat
Salt

God jul & Gott nytt år!
Sabina, Johanna & Alexandra.

Sharing is caring!