Nu är tiden för pepparkakor, lussekatter och annat stök i köket äntligen här. Vi på ONYX tar lite välbehövd julledighet och är tillbaka igen på kontoret den 7 januari 2021. Vi vill åter igen tacka er alla fantastiska scenkonstnärer, artister och kollegor för det gångna året! Vi ser fram emot att ses igen nästa år!
Wienernougat
I år när många är hemma över jul vill vi passa på att dela med oss av vårt favoritrecept, perfekt för lite mellandagsmys!
– Klä en form med bakplåtspapper. Formen ska vara ca ca 20 x 20 cm.
– Ta fram en stekpanna och rosta mandelspån i torr panna. Låt svalna.
– Hacka chokladen i mindre bitar. Smält den hackade chokladen tillsammans med nougaten i ett vattenbad. Blanda även i en nypa salt för godare smak.
– När blandningen är helt smält, blanda den ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
– Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper och låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
– Skär nougaten i avlånga bitar, ca 2 x 3 centimeter.
– Förvara nougaten i kylskåpet och ta fram vid mysiga tillfällen!
DU BEHÖVER
100 g mandelspån
150 g mörk choklad
250 g nougat
Salt
God jul & Gott nytt år!
Sabina, Johanna & Alexandra.