Tribute to My Teenage Self av Nilla Björkman Dansproduktion

Tribute to My Teenage Self är ett fysiskt gestaltande av viljan att återskapa minnen som inte längre går att återskapa. Om att tillåta sig själv drömma eller att inte kunna släppa taget. Brytpunkter och händelser som ställer livet på sin spets och leder oss till att minnas stunder som blir ovärderliga och definierar vår bild av oss själva. Vilka minnen och drömmar dröjer sig kvar och när ska vi lämna dem? Vilka minnen kan vi återskapa?

Detta är ett kollage om värdefulla minnen, trauma och tragik, och en fartfylld hyllning till tonårens naivitet.

Fotograf: AnnaCarin Isaksson

I Tribute to My Teenage Self utforskar Nilla Björkman tillsammans med dansarna hur energi och hur brytpunkter kan gestaltas på olika sätt med utgångspunkt i denmoderna och samtida dansen. Med hjälp av ensemblen kommer deras personliga erfarenheter speglas med flera olika sceniska uttryck.

Vi bär alla en ryggsäck, här finns erfarenheter och händelser och likt fotografier ligger de, huller om buller i säcken. Vi kan välja vilka fotografier vi plockar fram och vilka vi gräver djupt ner. Ibland slår insikten till som en käftsmäll i ansiktet. Vissa fotografier går inte att återskapa. Ansikten suddas ut från pappret och det enda som återstår är minnen. Vilka minnen vill du dyka tillbaka till?

Producentkontakt
Avslutat projekt.

Premiär: 6 april 2018.
Plats: Atalante, Göteborg.

Speldatum 2018:

7/4 Atalante, Göteborg
8/4 Atalante, Göteborg.

Hemsida:
facebook.com/NillaBjorkmanDanskonst

Medverkande:
Koreograf: Nilla Björkman.
Dansare: Mira Jägemar, Adam Henriksson och Joanna Asia Domanska.
Musiker: Erik Björksten & Tanja Andersson

Ingår i Atalantes residens Ny Koreografi – en satsning på västsvenska koreografer

Med stöd av: Göteborgs Stad projektstöd Pronto

Prenumerera på nyheter från ONYX!