King of the Jungle av ReAct! -Actions moving

Folk på stan. Människor i rörelse. Alltid påväg. I stora hjordar rör de sig genom den moderna storstadsdjungeln. En av de vanligast förekommande arterna är kontorsarbetarna, som lever den största delen av sina liv framför en dator, men oftast ser man dem stressandes till nästa möte, med portföljen i högsta hugg. Deras lätt framåtlutade hållning och målmedvetna gång utgör en syn som smälter väl in i storstaden. Men med föreställningen King of the Jungle, kommer ReAct! få dem att sticka ut.

King of the Jungle är en gatushow där ReAct! leker med situationer, konventioner och bilder som är vanligt förekommande på ett torg och i en stad. Med hjälp av dessa bilder undersöker ReAct! hur man kan skapa ovanliga och oväntade situationer och ReAktioner.

Fotografi: Gabriel Riveros Vilches

Med hjälp av dans och akrobatik skapas tydliga, ofta humoristiska bilder som kan fungera som ett inlägg i en diskussion om materialism och vilken roll saker spelar i vårt vardagliga liv. Vad skulle hända om du förlorade din käraste ägodel? Vad vore du beredd att gå igenom för att återfå den?

Kontorsarbetarna. Du kommer att se dem under rusningstid, väntandes på tåget. Du kommer att se dem dricka sitt älskade kaffe, eller trycka i sig ett mellanmål mellan möten. Du kommer att se dem småspringa över torget, med ena ögat nervöst sneglande på klockan, alltid på väg.

Du kommer att se dem dansa…

Producentkontakt
Johanna Byström.
johanna@onyxkulturproduktion.se
0735-733083

Premiär: augusti 2012.
Plats: Stcokholm Fringe festival.

Kompani: ReAct! -Actions moving. 
Målgrupp: från 6 år. 
Max publik: Beroende på samanhang.
Längd: 25 min. (+ 15 min samtal).
Scenrum: Öppet för förslag.  
Vissa element måste provas och anpassas på plats. För detta behövs en hel dag. Sedan kan föreställningen spelas flera gånger, i flera omgångar på samma plats.
Pris: SEK 19.000,– ex.moms. 
Ytterligare föreställning samma dag: SEK 8.000,– ex.moms.  
Kostnader för resa/boende och traktamente för 5 personer tillkommer.

Tillhörande workshop:
Längd: 45 minuter
Pris: upp till 2 workshops ingår i varje föreställning. 

Hemsida: reactactions.com