LUNArs SOLO performance

LUNArs SOLO performance

Den 4/9 kl 23:00 – 23:15 på Ringöns Kaj, Göteborg.
Visas även 4/9 23:30 samt 5/9 kl 00:00. 

LUNArs SOLO performance är en del av Gothenburg Fringe Festival 2020

Varmt välkommen till ett late-night-solo performance där en ensam kropp visualiseras mot den pulserande miljön vid Ringöns kaj, med koreografi och musik av Benedikte Esperi.

Valfri entré vid ingången (swish / kontant). Garanterat rymligt eftersom eventet är utomhus. Ta med paraply om det regnar!

.

Om Benedikte Esperi.
Benedikte Esperi är frilansande performance konstnär, koreograf, filmskapare, forskare, producent och kurator baserad i Sverige. Mottagare av Göteborg Stads Kulturstipendium 2020. Nyligen presenterades hennes koreografiska kortfilm Conversations in the park på Billboard Gallery, Time Square i NYC. Videoverket är en del av projektet KOREOARTscape. Esperi utbildades initialt för ’black box-formatet’ men presenterar sitt arbete på bland annat offentliga platser, utställningsmiljöer, dans- / teaterscener m.m. Både i lokala och internationella sammanhang. Esperis ateljé är placerad på Ringön och hon utgår från platser, människor och tidpunkter i sina val av aktioner, där kroppen är både ett objekt och ett subjekt för aktuella verk. Hennes verksamhet spänner mellan solo, samproduktioner och ’community art’ inom genren performance / live art, installationer, dance for screen och koreografi. Konstnärligt refereras Esperi ofta tillhöra den postmoderna dansen praktik och avantgardeestetik. 

.
.

Foto: Anders Simonsen
Sharing is caring!